X

Podcasts per anar de festival

13/04/2021

Podcasts per anar de festival

Les plataformes de podcasting comencen a tenir una implantació molt gran en el món digital de la ràdio. Si més no, a l’altra banda de l’Atlàntic ja estan més que consolidades, ara és el moment d’apostar per un format en el qual contar coses recupera l’essència bàsica de la ràdio. 

També els podcasts musicals són una de les noves cares importants d’aquesta moneda radiofònica, en la qual espais com per exemple ib3musica.com hi tenen molt a dir ja. 

Avui, però, ens fixam en un àmbit una mica manco comú: podcasts creats per festivals musicals com a complement de la seva oferta sonora, que arriba així a un nivell molt més llunyà al que ofereix un escenari. 

CONTRASTMALLORCA 

Els dies 3, 4 i 5 de juny de 2021 tornarà a tenir lloc a Mallorca el ConstrastMallorca, un festival que superà un confinament i aconseguí que Jesse Mallin, tornàs als escenaris per primer cop després del tancament al teatre Xesc Forteza de Palma. 

Greg Hetson i Jesse Mallin, acompanyats d’un munt de grans músics illencs encapçalats per Pablo Ochando, varen protagonitzar un concert impecable carregat de grans moments que podeu recuperar mirant de nou el directe enregistrat just abans de Nadal del 2020. 

Tot i que l’edició d’enguany no té confirmacions encara, es pot esperar el mateix nivell, ja que en el podcast que acaben d’actualitzar els organitzadors del festival, tornen a conversar amb Paul Rachman, un creador audiovisual del món del rock, molt lligat a l’esdeveniment. 

Podeu recuperar l’àudio al seu ivoox. 

PRIMAVERA SOUND 

Per trobar altres referents de festivals de música fent podcasting, cal mirar cap a Catalunya especialment. Des del 2018, dio Primavera Soundompl de continguts exclusivament digitals el seu portal com a complement als continguts que dona un dels festivals estatals més rellevants del circuit de música en directe. 

Un dels darrers podcasts publicats és el que dediquen a Joan Miquel Oliver i la celebració dels 15 anys del seu primer disc “surfistes en càmera lenta”. 

https://www.primaverasound.com/ca/radio/shows/tardeo/tardeo-el-cancionero-de-joan-miquel-oliver  

SONAR FESTIVAL 

També a Barcelona es du a terme un dels festivals més avantguardistes i avançats del món, en el qual una part important de la seva activitat no musical va enfocada a veure –i escoltar- de quina manera la indústria de les cançons pot evolucionar en el marc digital i físic per tal d’aconseguir millor connexió amb el públic. 

Són molt interessants els seus podcasts de la part “pro” del festival, en els que noms molt destacats del món musical internacional conten en primera persona com entenen ells el futur, el present i, si anau molt enrere en els àudios, el passat vers la música electrònica. 

https://www.mixcloud.com/discover/sonar-festival/  

https://soundcloud.com/sonarfestival  

BIME PRO 

Més enllà de Catalunya també trobam un altre dels esdeveniments que cuida molt la part de la seva oferta que va més enllà dels concerts. Es tracta del BIME, el festival a Bilbao que marca tendència i que fa de la seva part “pro” un dels llocs ideals per compartir experiències, crear contactes i dona suport a la industria musical. 

El seu podcast també és d’obligada escolta per saber què es mou en la música 

https://www.bime.net/pro/es/descubre-todas-las-novedades-de-la-industria-con-el-podcast-de-bime-pro/  

13/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris