X

Aquest cap de setmana tornarà a nevar a la Serra per segona vegada aquesta primavera

16/04/2021

Aquest cap de setmana tornarà a nevar a la Serra per segona vegada aquesta primavera

Imatge d'un ninot de neu


Consulta aquí la previsió del temps i els darrers vídeos

La primavera és època variada i de contrastos amb canvis de temps que poden ser sobtats. Aquest cap de setmana en tendrem un bon exemple gràcies a una irrupció d’aire polar, amb fred per ser abril i precipitacions, que poden ser de neu a la Serra de Tramuntana, a partir dels 1000 o 1100 metres.

El temps comença a canviar aquest dijous

Dijous una borrasca situada al nord d’Àfrica farà arribar més niguls i reforçarà el vent de llevant. El dia serà en general gris a les Pitiüses i a Mallorca, amb algunes clarianes a Menorca fins al migdia. S’esperen alguns ruixats a Formentera i, més esporàdics i febles a Eivissa i al sud de Mallorca. No plourà a la resta. La temperatura començarà a baixar però poc, entre 1ºC i 3ºC respecte d’aquest dimecres.

De la pols africana al fred del nord

A mesura que avanci la setmana la borrasca circularà mediterrània endins. Aquest fet obrirà les portes a una entrada d’aire polar des del nord d’Europa que tornarà fer canviar el temps. Divendres els niguls seran abundants a partir de migdia, amb algunes precipitacions acompanyades de tempesta a Menorca i el nord de Mallorca. Puntualment poden venir acompanyades de calabruix. Un temps insegur i plujós, però sobretot més fred, que continuarà dissabte. La màxima no superarà els 15ºC i l’ambient recordarà més el mes de març que no el d’abril. La precipitació a la Serra de Tramuntana serà de neu però de manera puntual i anecdòtica, a partir dels 1000 o 1100 metres, mentre que el calabruix encara pot caure a qualsevol altre punt de les Balears. Diumenge s’esperen encara alguns ruixats al nord de l’arxipèlag però la tendència serà a remetre i a l’obertura de clarianes.

16/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris