X

Pfizer avança a la UE el lliurament de 50 milions de dosis de la seva vacuna

Von der Leyen assegura que això permetrà a la Unió mantenir el seu objectiu de vacunar el 70% de la població adulta a finals de l'estiu

14/04/2021

Pfizer avança a la UE el lliurament de 50 milions de dosis de la seva vacuna

/EFE

Pfizer avançarà l’entrega de 50 milions de dosis de la vacuna contra el coronavirus a la Unió Europea. Això permetrà incrementar, a partir d’abril, un 25% el subministrament d’aquest fàrmac als socis comunitaris.

Així ho ha anunciat avui migdia la presidenta de la Comissió Ursula Von der Leyen. La institució ha arribat a un acord amb el consorci farmacèutic Pfizer – BioNtech per l’entrega anticipada d’aquestes 50 milions de dosis de vacuna contra el coronavirus que estava pactat rebre el darrer quadrimestre d’enguany i que ara arribaran aquest mateix trimestre, començant per aquest mateix mes d’abril. Von der Leyen ha assegurat que això permetrà a la Unió mantenir el seu objectiu de vacunar el 70% de la població adulta a finals de l’estiu.

Amb aquesta entrega abans d’hora de les vacunes de Pfizer, es mira de compensar el retard en l’entrega i l’administració de les d’AstraZeneca i la de Jansen de Johnson & Johson pels problemes de salut detectats en la seva injecció. La comunicació de la notícia coincideix amb la fita assolida avui de 100 milions de dosis de vacuna administrades en el marc de la Unió, prop d’un quart de les quals ha cobert ja les dues dosis deixant 27 milions d’europeus vacunats totalment contra el coronavirus.

14/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris