X

Els treballadors mantenen la vaga de recollida de fems a Son Servera

La plantilla demana que en espera que s'apliqui el conveni autonòmic, s'actualitzin les taules salarials

14/04/2021

Els treballadors mantenen la vaga de recollida de fems a Son Servera

Els treballadors del servei de recollida de fems de Son Servera mantenen la vaga indefinida que ha entrat en vigor aquest dimecres. Aquest matí s’han reunit amb l’ajuntament per mirar de desbloquejar la situació. A l’espera de saber si l’oferta del consistori els és favorable, de moment mantenen l’aturada.

La plantilla demanava que en espera que s’aplicàs el conveni autonòmic, s’actualitzassin les taules salarials. La de Son Servera se suma a altres vagues a Mallorca en les darreres setmanes, després de les de municipis des Raiguer i es Pla: concretament, a Sa Pobla i Alcúdia.

Ssegons un comunicat d’UGT, els motius de la vaga són la impossibilitat d’arribar a un acord amb l’empresa concessionària (Melchor Mascaró) i amb l’ajuntament per “millorar de forma significativa uns salaris” que qualifiquen d’ “indignes”.

Segons el sindicat, en alguns casos fins i tot és possible que estiguin per sota del salari mínim interprofessional. “S’omplen la boca”, diuen, “amb que és un servei essencial i que cal millorar les retribucions, però, a l’hora de la veritat, uns, l’empresa, diu que no pot negociar, perquè la contracta ha conclòs i no poden obligar a altres empreses i un altre, l’Ajuntament, que tampoc pot acceptar res per diversos motius legals que altres ajuntaments han salvat ja”.

14/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris