X

Concha Buika, Maria del Mar Bonet, Pep Tosar i Mercè Sampietro, reclams del festival La Lluna en Vers

El cicle estrenarà el documental de Miquel Àngel Raió 'Damià Huguet: Ca meva amb arbres', una producció d'IB3

15/04/2021

Concha Buika, Maria del Mar Bonet, Pep Tosar i Mercè Sampietro, reclams del festival La Lluna en Vers

La veu inconfusible, capaç d’entrar a tots els cors de Concha Buika oferirà un concert en petit format, íntim, al Santuari de Consolació a Sant Joan. És un dels plats forts del Festival “La Lluna en Vers” que avui s’ha presentat i que començarà el 4 de juny a l’ermita de Sant Blai, a Campos, amb el maridatge de “Tres poetes i tres vins”. Carme Castells, directora de la Fundació Mallorca Literària, destaca “la potència de Buika que actuarà en  un dels cicles més eclèctics amb registres culturals dels darrers 13 anys”.

El directe de Buika a Consolació està programat per al 10 de juliol, però el cert és que l’edició d’enguany de “La lluna en vers” oferirà més d’una vintena d’espectacles de moltes disciplines culturals que traspassen el vers.

Tot plegat per arribar a un públic nou a partir de la barreja de múltiples manifestacions artístiques. En aquest sentit, s’estrena un nou documental de Miquel Àngel RaióDamià Huguet: Ca meva amb arbres”. Serà al jardí de la Casa Llorenç Villalonga a Binissalem i a l’Església del Convent, a Campos. Es tracta d’un producció d’IB3 amb el suport de la família Huguet-Ballester.

Aquest mateix indret serà l’escenari d’un dels recitals poètics i musicals amb més bona premsa de la temporada: “Lítica”, basada en la novel·la de Lucia Prietrelli i amb la interpretració de Mercè Sampietro. Bel Busquets, consellera insular de Cultura del Consell de Mallorca assegura que el festival pretén ser un moviment “cultural del món cap a Mallorca i de Mallorca cap al món, amb creadors dels territoris de parla catalana i d’arreu d’Europa”

I coincidint amb l’any Miquel Angel Riera en el 25è aniversari de la seva mort, el cicle cultural ha programat també tres recitals de poesia amb l’actor Pep Tosar, “Poemes a Nai”, de l’escriptor de Manacor.

Serà el 24 de juliol al claustre del convent manacorí; el 25 a l’Amfiteatre Joan Mas de Deià i el primer d’agost, al Castell de Capdepera.

El teatre serà també ben present al “Lluna en vers” d’aquest estiu: una de les primeres obres que es podran veure és “Una flor no fa estiu”. Una versió lliure de la Flor Romanial i l’Odissea, amb els actors manacorins Salvador Miralles i Sebastià Adrover.
També en destacam “La claror” amb Toti Fuster i “Joana E”, amb Toni Lluís Reyes, Francesca Vadell i Catalina Florit.

Maria del Mar Bonet i Borja Penalba, així com Lluís Cabot  i Pau Vallvé són alguns dels artistes que donen vida al festival que arranca el 4 de juny i finalitzarà el 25 de setembre. Un cicle que prioritza els espais exteriors i emblemàtics de molts pobles de Mallorca.

15/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris