X

L’augment del cabal d’aigua a s’Estany Pudent perjudica la nidificació de les aus

El Consell de Formentera de manera provisional i per fer front a aquesta problemàtica ha col·locat sacs de grava al canal de Sa Sequi

15/04/2021

L’augment del cabal d’aigua a s’Estany Pudent perjudica la nidificació de les aus

S’Estany Pudent es troba connectat a través del canal de Sa Sequi amb la mar. Això fa que, en determinats moments de l’any, apugi el nivell de la mar a aquesta llacuna i en època de nidificació causa la pèrdua de nius d’espècies protegides. És el que denuncia, des del 2018, l’associació SEO BirdLife que demana una actuació immediata a aquest problema. Proposen recuperar la comporta que tradicionalment hi havia en aquest punt.

El Consell de Formentera de manera provisional i per fer front a aquesta problemàtica ha col·locat sacs de grava al canal de Sa Sequi per minvar el cabal d’aigua que entra a s’Estany Pudent. L’objectiu final és recuperar les comportes.

El mes passat el Consell va aturar unes obres de l’empresa salinera per instal·lar-hi unes comportes. Aquesta actuació es va executar de manera unilateral sense cap mena de llicència de cap de les administracions competents.

15/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris