X

Llum verda del Congrés a la llei de protecció de la infància i l’adolescència

Amplia el termini per a iniciar la prescripció dels delictes greus fins que la víctima compleixi els 35 anys

15/04/2021

Llum verda del Congrés a la llei de protecció de la infància i l’adolescència

El Ple del Congrés ha aprovat la llei de protecció de la infància i l’adolescència enfront la violència. Entre altres mesures, aquesta llei amplia el termini per a iniciar la prescripció dels delictes greus fins que la víctima compleixi els 35 anys.  Amb això és vol evitar que els casos quedin impunes, ja que les denúncies se solen produir anys després de ser comesos els abusos.

Durant la seva tramitació en Comissió, la llei ha incorporat 200 esmenes de diferents grups, a més de 60 transaccionals i surt del Congrés amb els únics vots en contra del PNB, perquè entén que envaeix competències, i de Vox, per motius ideològics. Ara la llei continuarà la seva tramitació en el Senat i diversos grups ja han anunciat que mantenen vives les seves esmenes per a continuar incloent-hi millores.

El pianista James Rhodes, víctima d’abusos durant la seva infància, i un dels impulsors de la llei, a més de l’organització Save The Children, han demanat als grups parlamentaris que “aparquin les disputes partidistes” i donin suport al projecte de llei, que convertirà Espanya, han afirmat, en el país “amb el marc de protecció més ambiciós d’Europa i el món”.

15/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris