X

El papa Benet XVI fa 94 anys

Ho celebrarà de manera íntima i discreta al convent 'Mater Ecclesiae' del Vaticà 

16/04/2021

El papa Benet XVI fa 94 anys

El papa emèrit, Benet XVI (EFE)

El papa emèrit, Benet XVI, compleix aquest divendres 94 anys i ho celebrarà al convent ‘Mater Ecclesiae’ del Vaticà de manera íntima i discreta, així com viu des de fa vuit anys, quan va renunciar al pontificat.

En una recent entrevista, Benet XVI va defensar la seva decisió de renunciar al Pontificat.”Va ser una decisió difícil, però la vaig prendre en consciència i crec que vaig fer bé. Alguns dels meus amics més “fanàtics” segueixen enfadats i no han volgut acceptar la meva decisió”, ha declarat Ratzinger en una entrevista al diari italià ‘Corriere della Sera’.

Tres dies després del seu aniversari, el 19 d’abril, serà el 16 aniversari de la seva elecció com a Papa número 265 de l’Església catòlica. Durant els seus vuit anys de Pontificat va encarar problemes de l’Església catòlica com els casos d’abusos sexuals a menors -el Vaticà va reconèixer 4.000 casos d’abusos per part de sacerdots- o la reforma del Banc Vaticà i les normes del Conclave. Va proclamar a 34 sants i al voltant de 600 beats, entre ells, el seu predecessor el papa Joan Pau II, l’1 de maig de 2011; un fet que no succeïa des de l’Edat Mitjana.

A més, es va convertir en el primer papa tuitaire, aportant modernitat a l’Església. Benet XVI va escriure tres encícliques i va continuar el camí del seu predecessor Joan Pau II. També va visitar 24 països de quatre continents durant 100 dies dels 2.800 del seu Pontificat. Va viatjar tres vegades a Espanya i Àsia va ser l’únic continent on no va viatjar.

Joseph Aloisius Ratzinger, va néixer a Baviera (Alemanya) el 16 d’abril de 1927. A més de la seva llengua materna, l’alemany, Benet XVI parla italià, llatí, francès i anglès. Com a cardenal Ratzinger, és conegut com a ‘guardià de la fe’ per la seva condició de Prefecte per a aquesta Congregació. “Fins a un cert punt, li vaig dir a Déu: si us plau, no em facis això. Evidentment, Ell no em va escoltar”, va confessar després de la seva elecció com a pontífex.

A més, de les seves encícliques, ha escrit nombrosos llibres, d’entre els més destacats, la trilogia sobre Jesús de Natzaret, en la qual va aportar dades destacades sobre la vida de Crist, o el text autobiogràfic ‘La meva vida’. Sempre ha compaginat l’escriptura amb la docència, sobretot en l’àmbit de la filosofia i la teologia.

16/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris