X

La indústria dels videojocs, present i futur econòmic

El sector dels videojocs a les Balears creix de manera exponencial, però no arriba a ser competitiu

16/04/2021

La indústria dels videojocs, present i futur econòmic

//Europapress

La indústria dels videojocs es mostra com una de les grans guanyadores d’aquest any de pandèmia, ja que el confinament i les restriccions han fet que es jugui més que mai. A l’Estat, un 75%, és a dir, la gran majoria, de les empreses que es dediquen al seu desenvolupament no han patit pèrdues i el 93% de les plantilles s’han mantingut.

Quant a la facturació, les darreres dades són del 2019, quan el sector va arribar als 920 milions d’euros de benefici. I s’espera que en un futur pròxim els ingressos superin els 1.100 milions d’euros.

A les Balears la indústria dels videojocs també creix. Joan Pons, director i co-fundador de Xaloc Studios, una companyia creada al Parc Bit fa 5 anys, assegura que si bé han hagut de teletreballar, la seva plantilla de treballadors ha augmentat. Amb la pandèmia la gent passa més temps a casa i això fa que juguin més amb la consola o amb l’ordinador. També ha crescut la popularitat de les partides en línia amb altres jugadors.

Samuel Tomé, músic i aficionat als videojocs, ha comentat a l’informatiu matí d’IB3 Ràdio, que, com que es juga més, també augmenta la compra dels jocs.

Un altre dels sectors a tenir en compte és el de l’educació. Paco Blaya és coordinador dels estudis de videojocs a l’escola EDIB, situada a Palma. Diu que fa 8 anys varen notar un increment d’alumnes, però que des de llavors el nombre s’ha mantingut. Assegura que: “enguany, però, no hi ha hagut cap augment”.

Les Balears intentaran potenciar i especialitzar-se en la indústria dels videojocs. Però fer-ho no és fàcil, ja que si bé Espanya és el desè mercat mundial en facturació, en realitat el 70% es concentra en uns pocs grans estudis.

Les companyies balears com Xaloc, també han d’enfrontar-se a un desequilibri per regions: la majoria d’estudis es concentren a Catalunya i Madrid. Segons Joan Pons, director de Xaloc Studios, Balears és a la cua d’aquesta indústria.


 IB3´àudios Escolta aquí el reportatge d’IB3 Ràdio

16/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris