X

El Govern té deu dies per donar el llistat de càrrecs públics vacunats a l’oficina anticorrupció

Podria enfrontar-se a una sanció de fins a 100 mil euros

16/04/2021

El Govern té deu dies per donar el llistat de càrrecs públics vacunats a l’oficina anticorrupció

El Govern s’enfronta a una multa de 100.000 euros per una infracció greu si no facilita el llistat de càrrecs públics i el protocol de vacunació a l’oficina anticorrupció. Dia 27 finalitza el termini per a presentar la documentació requerida.

L’organisme que dirigeix Jaume Far investigarà si dels 1.600 llocs de lliure designació que hi ha a les illes, qualcú s’ha saltat la cua establerta pel ministeri de sanitat. Far té constància de dos alts càrrecs que haurien rebut la vacuna fora del calendari establert, segons han publicat els mitjans de comunicació. Es tractaria d’una falta disciplinària que pot acabar amb amonestació, sanció econòmica o cessament.

Avui s’ha constituït l’observatori ciutadà a favor de la transparència i la integritat pública. S’hi han adherit sis entitats. Es tracta d’una iniciativa per sensibilitzar l’opinió pública de la necessitat fomentar l’honestedat i la prevenció de la corrupció. Hi participen ARCA, la federeració d’associació de veïnats de Palma i la federació de petita i mitjana empresa entre altres.


L’Oficina Anticorrupció obre set expedients a alts càrrecs del Govern i el Parlament
L’Oficina Anticorrupció protegirà les persones denunciants

16/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris