X

Totes les forces polítiques de l’Ajuntament de Marratxí s’uneixen en contra del parc fotovoltaic d’AENA

La plataforma Son Bonet Pulmó Verd els demana que, si finalment no es fa el projecte, es comprometin a fer una zona real d'espai verd per a la ciutadania

16/04/2021

Totes les forces polítiques de l’Ajuntament de Marratxí s’uneixen en contra del parc fotovoltaic d’AENA

Imatge d’unitat aquest divendres de tots els partits de l’Ajuntament de Marratxí per traslladar el seu desacord amb el parc fotovoltàic que AENA té previst instal·lar al Pla de na Tesa, devora Son Bonet.

La visita en aquest solar ha estat organitzada per la plataforma Son Bonet Pulmó Verd “per valorar in situ aquesta importància social i el seu peus dins l’ordenació urbana de la zona”. La plataforma va més enllà i demana que, si finalment no es construeixen les plaques fotovoltàiques, els partits municipals es comprometin a consolidar el solar com una zona real d’espai verd per a la ciutadania “sense zones dures, sense ciment ni formigó”, ha defensat el portaveu de la plataforma, Manel Gomáriz.

La plataforma ja ha convidat la presidenta del Govern, Francina Armengol, i la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, perquè hi facin també una visita.

Mentrestant, l’Ajuntament de Marratxí espera una nova proposta del projecte per part d’AENA “que estem a punt de rebre”, ha afirmat el batle de Marratxí, Miquel Cabot. En aquest sentit, Gomáriz ha assenyalat que “AENA deixi de ser un Estat dins un Estat. No pot ésser que tengui més poder que les nostres institucions locals”. El portaveu de Son Bonet Pulmó Verd creu que “si és intel·ligent” el gestor aeroportuari “no voldran tenir un conflicte permanent dins aquesta zona” i reclama que s’aturi el projecte fotovoltaic.

 

Un projecte de 13,4 milions i 32.000 plaques solars

En espera de saber si es modificarà el projecte, l’inicial té una inversió de 13,4 milions i consta de 32.000 plaques solars instal·lades a 20 hectàrees d’un solar propietat d’AENA que, des de fa 40 anys, utilitzen els veïnats com a compensació pels renous i la contaminació de l’aeròdrom. Per tot això, l’anunci del projecte de parc fotovoltaic va originar les queixes dels veïnats de la zona.

La plataforma reivindica que “som ecologistes” però el projecte “no té cap interés mediambiental: és un truc per administrar energia a l’Aeroport de Son Santjoan”. Gomariz critica que aquesta energia que AENA preten aconseguir amb el parc fotovoltàic és “perquè venguin més avions a Son Santjoan, més contaminació i més destrucció del territori”.

16/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris