X

‘Llibre d’esvalots’, les passions de Damià Rotger Miró

Un llibre amb il·lustracions de Mireia Cabaní que inclou un audiopoemari per "captar l'essència dels recitals"

16/04/2021

‘Llibre d’esvalots’, les passions de Damià Rotger Miró

‘Llibre d’esvalots’ és el darrer poemari del ferrerienc Damià Rotger Miró. Un recull de totes les seves passions, sota el paraigua del fet creatiu en si mateix. Uns poemes, editats per Nova Editorial Moll, que Rotger presenta acompanyats amb il·lustracions de Mireia Cabaní i que també és poden escoltar, ja que el llibre conté un codi QR que condueix a un audiopoemari en què Rotger recita els seus propis poemes.

Segons Rotger aquest llibre conté tota la seva “cosmogonia poètica” la relació amb el fet poètic, amb les pròpies paraules o la música. Tot condicionat pel fet de ser “‘illòmen” una paraula que utilitza per definir la seva relació amb l’illa de naixement, Menorca, i la d’acollida, Mallorca.

Quant a la tècnica literària, a ‘Llibre d’esvalots’ és la primera vegada que Rotger publica diferents estructures: decasílabs, dodecasílabs i mètrica de 13, poc comú a la literatura catalana.
Damià Rotger és autor de poemaris com ‘Grams de tu’ (2015), ‘Lletrescades’ (2016) i ‘482 mm’ (2018) i ‘Arèola’ (2019) guardonat amb el Premi Bernat Vidal i Tomàs.

Grafisme del vídeo realitzat per David Crisol.

16/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris