X

Prop de 3000 proves diagnòstiques setmanals al laboratori de l’aeroport de Palma

Han atès fins a 700 pacients diaris durant els dies de Setmana Santa

17/04/2021

Prop de 3000 proves diagnòstiques setmanals al laboratori de l’aeroport de Palma

EFE

Fa tres setmanes que l’aeroport de Palma realitza proves PCR als viatgers que surten de les illes. Calculen que fan prop de 3000 tests setmanals. És la nova aposta d’AENA a 15 aeroports nacionals per facilitar la tornada a casa als turistes que necessiten presentar tests negatius. També n’hi ha un centre a Eivissa i un a Menorca. Durant els dies de més moviment de la Setmana Santa es van arribar a realitzar 700 proves diagnòstiques al dia a Mallorca.

Tenen habilitats 2 boxes per fer les proves i un de suplementari que fan servir quan hi ha molta demanda. Han arribat a atendre fins a 700 pacients en un dia durant els festius de Setmana Santa. Es fan proves PCR normals, que tarden entre sis i dotze hores. També les que consideren “ràpides” que en dues hores tenen resultats i els coneguts tests d’antígens.

Precisament, per la quantitat de proves que han de realitzar, des de l’organització demanen que es faci servir la cita prèvia. Es pot demanar i pagar online, i una vegada es tenen els resultats, s’envien directament al correu electrònic.

Una opció, la de fer-se les proves a l’aeroport, que agrada entre els turistes estrangers. Principalment entre alemanys i francesos.  Amb vista a l’estiu està previst ampliar a 12 boxes per a poder atendre més gent diàriament.


Prop de 6.700 persones han passat pel dispositiu sanitari a ports i Aeroport per Setmana Santa
Primer dia de PCR obligatòries als aeroports de les Illes i cues a l’àrea de control

17/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris