X

L’IMAS va obrir 177 expedients per abusos a menors durant el 2019

Segons el darrer informe, 361 infants van ser valorats per la Unitat de Valoració d'Abús Sexual a Mallorca durant aquell any

17/04/2021

L’IMAS va obrir 177 expedients per abusos a menors durant el 2019

Al 2019, 177 menors d’edat es trobaven amb expedient de protecció per abús sexual a Mallorca. Segons el darrer informe de l’IMAS, relatiu a l’any 2019, 361 menors van servalorats per la Unitat de Valoració d’Abús Sexual Infantil a Mallorca. En tots els casos s’estableix un sistema de valoració i avaluació de l’infant i de l’entorn; i parar atenció a tots els detalls és clau.

Una actuació que esperen que pugui anar més enllà amb l’aprovació el dijous al Congrés de la Llei de protecció de la infància i l’adolescència contra la violència. L’Institut Mallorquí d’Afers Socials opina que és una nova eina per augmentar la lluita contra aquest problema.

Una llei pionera que, com a element més destacat, amplia el termini per iniciar la prescripció dels delictes greus fins que la víctima compleixi els 35 anys. La formació dels diferents professionals, que els menors de 14 anys només hagin de declarar una vegada, o l’ampliació dels delictes són altres característiques d’aquesta llei.

17/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris