X

La família reial britànica acomiada el príncep Felip en una cerimònia íntima

Gran part de l'atenció estava posada en el príncep Enric

17/04/2021

La família reial britànica acomiada el príncep Felip en una cerimònia íntima

Funeral d’estat pel duc d’Edimburg. La família reial britànica s’ha acomiadat del príncep Felip en una cerimònia íntima que ell mateix havia dissenyat. Gran part de l’atenció estava posada en el príncep Enric. És la primera vegada que es retroba amb els Windsor després que s’hagi instal·lat als Estats Units.

El funeral del duc d’Edimburg ha començat amb un minut de silenci a tot el Regne Unit. El seguici fúnebre, encapçalat per la reina d’Anglaterra dins un cotxe, ha sortit des del castell de Windsor fins a la capella de Sant Jordi, on s’ha oficiat la cerimònia. El cos del príncep Felip ha estat traslladat en un tot terreny que havia dissenyat ell mateix. Rere el vehicle, la comitiva a peu ha acompanyat el fèretre liderada pel príncep Carles i la resta de germans. En la tercera línia estaven els nets Guillem i Enric, separats per un cosí.

Dins la capella, només 30 persones han assistit al funeral. El taüt estava cobert per l’estendard personal del duc d’Edimburg, la seva espasa i gorra de la Marina i una corona de flors. Una cerimònia íntima i solemne que ell mateix havia ideat. A la sortida de l’ofici s’ha produït un dels moments més esperats: la trobada entre els germans Guillem i Enric que han parlat de forma cordial. És la primera ocasió que el príncep Enric es retroba amb la seva família després que abandonés les funcions com a membre de la reialesa per instal·lar-se als Estats Units.

17/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris