X

A falta d’ofertes de feina augmenten els cursos de formació

La situació generada per la pandèmia ha provocat un augment del nombre de persones que cerquen alternatives laborals

18/04/2021

A falta d’ofertes de feina augmenten els cursos de formació


Cauen les ofertes de feina al 40% respecte al 2019

A l’espera de la reactivació del mercat laboral, augmenta el nombre de persones que s’animen a fer cursos de formació. A més, tot i que hi ha en marxa manco processos de selecció de personal, diferents entitats continuen ofertant borses de treball o agències de col·locació.

Yolanda Martínez, cap de l’àrea d’ocupació de Palma Activa, reconeix que la situació generada per la covid ha obligat a endarrerir programes dirigits a col·lectius vulnerables aturats i oferir menys serveis que anys anteriors. Tot i això, segueix en marxa l’Agència de col·locació, per atendre tant a persones que cerquen feina com a empreses que cerquen treballadors.

Fins ara, anualment es realitzava una fira d’ocupació al Palau de Congressos. Un esdeveniment que posava en contacte directe a empreses i treballadors. Enguany està previst fer-ho online.

El que sí ha augmentat de manera considerable és el nombre de gent que s’apunta a cursos de formació. En el primer trimestre de l’any, Palma Activa ha realitzat uns 50 cursos on hi han participat més de 900 persones. S’espera que a finals d’any es superin les 3.500 persones.

Pablo Castellary, cap de l’Àrea de Formació de Palma Activa afirma que la demanda creixent de formació i la realització dels cursos online ha permès augmentar el nombre de places i flexibilitzar horaris.

Els cursos amb més demanda són els de noves tecnologies nivell avançat, idiomes, creació i gestió d’empreses, nàutica i competències laborals. Segons Castellary, s’ha notat un increment d’alumnes que treballaven en el sector turístic i intenten cercar un altre sortida laboral.

18/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris