X

Davalla per segona setmana consecutiva la xifra de vaccins que arriben a les Illes

Els canvis de la vacunació amb Astrazeneca i l'absència dels vials de Janssen fan que, a les Balears, s'hagi frenat el ritme de la vacunació

18/04/2021

Davalla per segona setmana consecutiva la xifra de vaccins que arriben a les Illes

Els enviaments de vaccins cap a les Balears cada vegada són més petits. El Ministeri de Sanitat preveu que la setmana que ve hi hagi una remesa rècord al país, amb 1.800.000 dosis. Això no obstant, l’arribada de vials a les Illes es frena. Els motius: la manca de les vacunes de Janssen i el canvi de l’estratègia d’Astrazeneca.

Mentre que fa dues setmanes arribaren uns 53.000 vials, aquesta setmana l’IB-Salut preveu que només en siguin 30.000. Aquesta davallada per segona setmana consecutiva suposa una reducció del 44 per cent.

La dada positiva és que, fins divendres passat, s’havien inoculat el 95 per cent de les dosis que havien arribat i en queda un 5 per cent a la gelera. Aquest percentatge fa que, aproximadament, 1 de cada 5 persones que han de ser vacunades a l’arxipèlag hagin rebut almanco la primera dosi.

Però el vessant negatiu és que, una setmana més, Balears continua com la comunitat autònoma amb una menor proporció de ciutadans immunitzats. Poc més del 6 per cent de balears han rebut la pauta completa.

18/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris