X

La febre pel Bitcoin arriba a les Illes

És un producte sense regular i molt volàtil, amb un alt risc d'estafa

18/04/2021

La febre pel Bitcoin arriba a les Illes

L’interès pel bitcoin ha fet multiplicar el nombre de caixers i oficines dedicades a la compraventa d’aquesta moneda digital a les Balears. És un producte sense regular i molt volàtil, amb un alt risc d’estafa. Aquests negocis defensen que els seus clients són conscients del risc. Però alguns assessors financers consideren que són establiments sense la formació necessària per recomanar inversions.

Els clients cerquen llocs de confiança perquè la poca regulació fa que hi hagi molt de risc d’estafa. D’altra banda, el Banc d’Espanya alerta d’un increment de publicitat agressiva per atreure inversors. L’organisme no recomana comprar monedes virtuals per l’extrema volatilitat. Però aquest factor, precisament, atreu molta gent que mai no ha invertit. Persones que cerquen grans rendibilitats assumint un alt risc.

Hi ha assessors financers que recomanen optar per productes més segurs, com els fons d’inversió. I igual que pot baixar estrepitosament, pot continuar pujant. Factors com futures regulacions o l’aparició de noves monedes digitals oficials pot fer-ne fluctuar molt el valor.

18/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris