X

Una dona lleonesa de 36 anys, setena assassinada per la violència masclista en 2021

La seva parella, un home de 28 anys, ha estat detingut per la Guàrdia Civil després de confessar el crim i es troba en les dependències de l'Institut Armat en espera de passar a disposició judicial

19/04/2021

Una dona lleonesa de 36 anys, setena assassinada per la violència masclista en 2021

Una dona de 36 anys ha estat assassinada aquesta matinada en el municipi de Mansilla de las Mulas, a la província de Lleó. La seva parella, un home de 28 anys, ha estat detingut per la Guàrdia Civil després de confessar el crim i es troba en les dependències de l’Institut Armat en espera de passar a disposició judicial.

La Delegació del Govern espanyol contra la Violència de Gènere ha confirmat que es tracta d’un cas de violència masclista i ha precisat que no existien denúncies prèvies per part de la dona contra el presumpte agressor.

El veí de baix del pis, on va tenir lloc l’homicidi, poc abans de la una de la matinada, ha explicat que va sentir la parella, que havien trencat recentment la relació i que no tenien fills ni estaven casats, mantenir una forta discussió i després un fort cop. L’home va sortir instants després de l’habitatge, va anar al centre de salut i va dir als veïns que l’havia matat. “Estàvem la meva dona i jo i una altra veïna en el replanell de l’escala i quan va tornar ens va dir: l’he matat”, ha precisat el veí.

El batle de Mansilla de las Mulas, Manuel Gago, ha anunciat que l’Ajuntament declararà aquest dimarts jornada de dol oficial per la mort de la veïna. En declaracions als periodistes, el regidor ha lamentat que la xacra de la violència masclista sigui tan difícil d’erradicar i ha recordat que la víctima pertanyia a una família molt volguda al poble.

En coincidència amb la jornada de dol es convocarà als veïns a una concentració en la plaça de l’Ajuntament, aquest dimarts al migdia, com a homenatge a la víctima i per a repudiar qualsevol tipus de violència contra les dones. El batle ha precisat que pel que sembla l’agressor i la seva víctima s’havien separat fa algun temps després de compartir l’habitatge on van succeir els fets aquesta matinada.

En un missatge a Twitter, la ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha traslladat el seu suport a la família de la víctima. “Cap esforç és suficient mentre no arribem a temps. No descansem per a erradicar la violència de gènere. #NiUnaMenos”, ha escrit.

Una vegada confirmat que es tracta d’un cas de violència masclista, és el setè assassinat en 2021 per aquesta causa i ja són 1.085 les dones assassinades per violència masclista des que en 2003 es va iniciar-ne el registre.

El telèfon d’atenció a víctimes de violència masclista és el 016, i no deixa rastre a la factura. En cas d’urgència cal cridar al 112.

19/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris