X

El govern espanyol rebutja la Superlliga i demana als clubs fundadors que dialoguin

LaLiga ja ha mostrat un enèrgic rebuig al projecte i ha convocat per a aquest dijous una reunió amb els clubs

19/04/2021

El govern espanyol rebutja la Superlliga i demana als clubs fundadors que dialoguin

El ministre de Cultura i Esport, Jose Manuel Rodríguez Uribes. / EFE

El govern espanyol ha expressat aquest dilluns el seu rebuig a la iniciativa de crear una Superlliga europea de futbol que promouen entre altres el Reial Madrid, l’Atlètic de Madrid i el FC Barcelona, i ha fet una crida al diàleg a totes les parts per a trobar una “solució pactada” que sigui beneficiosa per a tots.

Des de Moncloa s’ha traslladat el rebuig a la iniciativa perquè considera que “ha estat pensada i proposada sense comptar amb les organitzacions representatives d’aquest esport, tant a nivell nacional com internacional”.

Per la seva banda, LaLiga ha mostrat també el seu rebuig al projecte esportiu i ha convocat amb els clubs una reunió per a aquest dijous.

Segons ha explicat l’executiu central, el ministre de Cultura i Esport, Jose Manuel Rodríguez Uribes, ha mantingut reunions i converses durant tota la jornada entre altres amb els presidents de la UEFA, RFEF, La Lliga de Futbol professional, així com amb els presidents del Futbol Club Barcelona, Atlètic de Madrid i Reial Madrid, els equips espanyols que donen suport a aquesta iniciativa.

En els seus contactes, ha defensat que ha de tornar-se al camí del diàleg i de l’acord en els àmbits de decisió i organització als quals aquests mateixos clubs pertanyen per a aconseguir “una solució pactada que sigui convenient al futbol i a l’esport”, tant als organismes nacionals i internacionals com als equips, els professionals i l’afició en general.

El govern espanyol ha subratllat que “l’esperit esportiu ha de quedar patent a través de la cerca d’un acord ampli” i ha aclarit que en els seus contactes ha constatat la disposició de totes les parts al diàleg, que ha confiat que “fructifiqui amb un acord beneficiós per a tots”.

Dotze clubs de futbol europeus van anunciar aquest diumenge la creació d’una Superlliga de futbol. A més dels tres espanyols figuren també el Milà, l’Arsenal, el Chelsea, l’Inter, la Juventus, el Liverpool, el Manchester City, el Manchester United i el Tottenham Hotspur.

19/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris