X

La creació de la Superlliga provoca un terratrèmol al futbol europeu

Els màxims organismes del futbol mundial ja han mostrat el seu rebuig a la competició

19/04/2021

La creació de la Superlliga provoca un terratrèmol al futbol europeu

La Superlliga europea de futbol ja és una realitat. La nova competició ha estat fundada i impulsada de manera unilateral per dotze grans clubs d’Europa. L’anunci no té ni 24 hores de vida i ja ha provocat un autèntic terratrèmol al futbol europeu. Ahir, al voltant de la mitjanit, esclatava la bomba. Dotze grans equips europeus, amb el finançament d’un conegut banc nord-americà posen en marxa la Superlliga europea de futbol. Els clubs fundadors d’aquesta nova competició són tres espanyols: Reial Madrid, Barça i Atlètic de Madrid; Sis anglesos: el Chelsea, el Liverpool, el Manchester City, el Manchester United, l’Arsenal i el Tottenham; i 3 italians: el Milà, l’Inter de Milà i la Juventus.

Què és aquesta nova competició, quan es posarà en marxa i com funcionarà?
L’objectiu, segons els clubs fundadors, és oferir partits de més qualitat amb els quals es puguin obtenir majors beneficis econòmics. De fet, s’establirà una donació solidària a la resta de clubs europeus més modestos. La temporada arrancaria el mes d’agost i hi participarien els dotze equips fundadors, tres convidats i cinc més que es classificarien segons els resultats de la temporada anterior. La Superlliga començaria en dos grups de deu equips, es jugarien partits d’anada i tornada i un play-off a finals del mes de maig. Tots els enfrontaments es disputarien entre setmana per no trastocar els calendaris de les respectives lligues nacionals.
Una iniciativa que no ha fet gens de gràcia ni a la FIFA ni a la UEFA ni a la Lliga. Els tres organismes coincideixen que es tracta d’una competició secessionista i elitista. La Lliga ha condemnat la proposta a través d’un comunicat i el seu president, Javier Tebas, també s’ha posicionat a les xarxes socials advertint als equips que hi participin. La FIFA per part seva també mostra la seva desaprovació, però apel·la al diàleg per intentar solucionar aquesta crisi. La UEFA en canvi és més contundent. El màxim organisme del futbol europeu diu que els clubs que formin part d’aquesta nova Superlliga no podran participar de cap altra competició tant en l’àmbit nacional, europeu com mundial, i que els seus jugadors podrien quedar sense jugar amb les seves respectives seleccions. Unes sancions que ara com ara no afectarien cap equip de la lliga alemanya ni francesa, que no s’hi han adherit. Molts de clubs de la lliga espanyola, entre ells el Mallorca han manifestat la seva posició contrària a la creació de la Superlliga.

La Comissió Europea també s’hi ha pronunciat en contra. Igual que el Govern espanyol, el britànic i el francès. La Lliga ha convocat el pròxim dijous amb tots els clubs, excepte el Barça, el Reial Madrid i l’Atlètic de Madrid.

19/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris