X

“Inversors mexicans, russos i alemanys no troben hotels a preu regalat”

La crisi de negoci generada per la COVID no ha provocat l'esperada allau d'oportunitats

20/04/2021

“Inversors mexicans, russos i alemanys no troben hotels a preu regalat”

Hotels de 30 habitacions a 15 milions d’euros. Un “disbarat”, ofertes “sense sentit”. Qui diu això és Juan Sanchís, intermediari en la compra i venda d’establiments hotelers de la plataforma Starsfour. Assenyala Eivissa, la zona més desitjada i que “no ha baixat gens”, i Palma (“continua sent prohibitiva”), a més d’algunes zones de primera línia de costa illenca “molt disparades de preu” com a punts calents de la frustració dels “molts” compradors (cita mexicans, russos, alemanys i nòrdics) interessats en trobar un tres, quatre o cinc estrelles a preu regalat que es donen compte “que no n’hi ha”. No pot ser que et demanin una inversió que et torbaràs a amortitzar fins a 30 anys, quan en la meva opinió el termini per fer-ho no pot excedir els 15… És una qüestió de números, d’ingressos i despeses”, diu.

Fonts extraoficials de la Federació Hotelera de Mallorca, conviden, no obstant, a agafar-se les informacions d’ofertes de venda d’hotels amb cautela perquè “sempre hi ha qui tempteja el mercat” per veure si hi ha algú disposat a pagar el que demana amb vistes a un hipotètic empitjorament de la situació.

Bones oportunitats a segona i ulteriors línies de costa

Sanchís apunta a què ha detectat una pujada moderada (entorn al 15%) de l’oferta per desfer-se de la propietat d’hotels a les Balears per mor de la pandèmia. El gruix en venda ja venia d’enrere, matitza, i “tot just” s’ha incorporat “qualque” hotel a la pissarra d’ofertes. Admet que en segones, terceres i successives línies de costa, sí han baixat preus i es troben “bones oportunitats”.

Hotels rurals i d’interior en crisi

La necessitat de tresoreria i, fins i tot, de solvència, ha obligat els hotelers a moure’s. Els més grans poden desfer-se d’una peça poc rendible aquí per comprar-ne una altra allà, però els més petits i, especialment els hotels rurals i d’interior, paguen les seves limitacions. Starsfour en té més de 500 en venda a tot Espanya. Però insisteix: la demanda no troba les ofertes que voldria.

Les associacions hoteleres, a Pitiüses, Menorca i Mallorca diuen que no tenen dades d’hotels en venda o venuts, que és una cosa de la qual normalment no es parla i que se’n temen pels mitjans de comunicació i portals immobiliaris.

Starsfour mateixa recull a la seva pàgina web ofertes de venda de 32 hotels a Malloca, 9 a Eivissa i 8 a Menorca.

20/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris