X

El Centre Oceanogràfic de Balears amplia personal i cerca espai per allotjar els nous científics

L'Institut Espanyol d'Oceanografia s'integra al CSIC i rebrà un 60% més de pressupost

20/04/2021

El Centre Oceanogràfic de Balears amplia personal i cerca espai per allotjar els nous científics

L’Institut Espanyol d’Oceanografia tendrà enguany 100 milions d’euros, un 63% més de pressupost. A més de continuar amb la investigació d’espècies comercials per ajudar a regular-ne l’explotació, l’IEO ha de fer front a noves obligacions de recerca que venen d’Europa. En concret, les ‘Estratègies Marines’ de la Unió imposen als països determinar l’estat ambiental global dels escosistemes marins i establir mesures per una bona conservació.

Per complir amb Europa, a més d’ampliar pressupot, s’ha reconvertit l’Institut Espanyol d’Oceanografia en Centre Nacional integrat al CSIC. Es pretén així evitar els problemes burocràtics de gestió que dugueren la institució al col·lapse, l’estiu passat.

Aquí, al Centre Oceanogràfic de Balears COB es preparen per fer front als canvis.

Un vaixell científic aturat al port per una pana des de l’any 2017 està ja en reparació. A més,  recentment s’ha ampliat a 90 els treballadors entre el personal de gestió, investigadors i serveis externs i aviat seran més fins a 25 persones més.

El problema, però, és que, tal i com explica Antoni Quetglas, el director del centre, no hi ha espai.  L’edifici actual no té capacitat per acollir més personal i cerquen espais per als nous investigadors. Probablement aniran, de manera temporal, a unes oficines del Parc Bit. Tot això mentre queda pendent d’executar-se el projecte de la nova seu al futur Pol Marí del Port de Palma.

20/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris