X

Menorca habilita noves zones per autocaravanes davant l’auge d’aquest model turístic

En aquests moments, només es Mercadal disposa d'un espai públic per autocaravanes amb tots els serveis necessaris

20/04/2021

Menorca habilita noves zones per autocaravanes davant l’auge d’aquest model turístic

L’auge de les autocaravanes fa reaccionar els ajuntaments de Menorca. Almenys 3 municipis, Ciutadella, Sant Lluís i Es Castell, habiliten a correcuita un espai per permetre l’aparcament d’aquests vehicles, que han esdevingut una modalitat de turisme creixent per mor de la pandèmia.

La moda de les autocaravanes creix a Menorca. El sector diu que, en els darrers 3 anys, s’ha duplicat el nombre d’aquests vehicles a l’illa i ja es poden veure a qualsevol racó. S’han convertit en un nou model turístic que ha trobat el ‘boom’ amb la pandèmia per ser una de les formes de viatjar més segures. Fins i tot algunes empreses de lloguer de cotxes com aquesta de Maó ha vist l’oportunitat d’endinsar-se en aquest món.

Una tendència que va a l’alça, però que topa amb una dificultat: falten zones habilitades. En aquests moments, només es Mercadal disposa d’un espai públic per autocaravanes amb tots els serveis necessaris. I Ferreries… d’un espai privat amb un punt verd.

Els ajuntaments s’han posat les piles i projecten posar en marxa noves àrees que donin servei a aquests vehicles. Sant Lluís, per exemple, ha invertit 25.000 euros en la creació d’una zona per autocaravanes a Punta Prima, una de les urbanitzacions més turístiques de l’illa.

També Ciutadella habilitarà, en aquest solar, i per prop de 13.000 euros, un punt net de càrrega i descàrrega per autocaravanes on es podran buidar aigües brutes i carregar d’aigua neta els seus dipòsits. Es Castell està en negociacions per trobar una zona on se’ls permeti dormir i acampar.

20/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris