X

Les primeres 3.600 dosis de la vacuna de Janssen arribaran demà a les Illes

Les persones citades a través del BitCita han començat a vacunar-se avui

21/04/2021

Les primeres 3.600 dosis de la vacuna de Janssen arribaran demà a les Illes

Passada la mitjanit d’avui ha començat el repartiment a les comunitats autònomes de les 146.000 dosis de Janssen estotjades al magatzem central de la companyia a Espanya. L’Agència Europea del Medicament ha determinat que, igual que el remei d’Astrazeneca, tot i que hi ha una possible relació del fàrmac amb els coàguls sanguinis aporta més beneficis que riscos. Això sí, en principi l’ha indicat per majors de 70 anys, tot i que serà la Comissió Interterritorial de Salut d’avui la que acabarà de prescriure quin serà el públic diana d’aquesta vacuna.

A les Illes arribaran demà dijous 3600 dosis d’aquest preparat que només necessitarà una injecció. S’espera que amb ella es pugui accelerar el procés de vacunació que fins ara ha arribat a 200.000 persones a les Illes amb, com a mínim, una dosi. Avui ha començat la setmana vacunal per les persones nascudes entre els anys 1956 i 1960. Algunes reservaren cita a través del web citavacunacovid.ibsalut.es i altres la reberen a través del telèfon VacunaCovid. Són aquelles que tenen o enguany faran de 61 a 65 anys.

Pel que fa a les altres vacunes que ja s’estan subministrant i a la possibilitat d’allargar l’interval entre la primera i segona dosi, la comissió de Salut Pública ha decidit mantenir els 21 dies de la vacuna de Pfizer i els 28 dies de Moderna. La segona dosi d’Astrazenaca encara es troba en estudi.

21/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris