X

Manacor i Porreres: dues piscines públiques amb problemes

Les limitacions de les cabudes i les baixes els han fet inviables i els dos Ajuntaments consideren alternatives diferents

21/04/2021

Manacor i Porreres: dues piscines públiques amb problemes

Fa un mes que Esquitxos, la piscina pública coberta de Manacor, està tancada. L’empresa que es cuidava de gestionar-la es va declarar en concurs de creditors a causa de les pèrdues que acumulava. Això malgrat que l’Ajuntament de Manacor hi aportava 42 mil euros anuals: “en aquests 20 anys que fa que està construïda, li han sortit dos competidors, la piscina de l’acadèmia de Rafel Nadal i la del Gimnàs Manacor”, dona per resposta Joan Gaià, regidor de Participació Ciutadana de Manacor. 

Ara s’obre el debat sobre què fer amb la piscina. L’horitzó probable és dissenyar propostes, juntament amb l’oposició, que se sotmetrien a consulta popular. S’ha sospesat, fins i tot, tapar la piscina per fer-hi un espai polivalent, “però això és una decisió salòmonica, ens hem de relaxar”, diu Gaià.

L’altra piscina amb dificultats és la de Porreres. Només en gasoil costa 3 mil euros mensuals i amb les limitacions de cabuda i les baixes, l’empresa concessionària no ha pogut sostenir el cop i en renuncia a l’explotació. Amb tot, continua oberta mentre es redacta un nou concurs: “esperam poder licitar-lo al setembre”, conta Xisca Mora, batlessa de Porreres. 

A més, s’avalua substituir l’energia per gas natural i renovables

21/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris