X

Balears començarà a vacunar amb Janssen aquest divendres a les persones entre 70 i 79 anys

Durant aquest dijous arribaran les primeres 3.600 dosis d'aquest fàrmac

21/04/2021

Balears començarà a vacunar amb Janssen aquest divendres a les persones entre 70 i 79 anys

Les Illes Balears començaran a vacunar durant aquest cap de setmana amb el fàrmac de Janssen a les persones entre 70 i 79 anys. Durant aquest dijous arribaran les primeres 3.600 dosis d’aquest fàrmac, que només es necessita una dosi per aconseguir la immunitat contra la covid.

Segons ha afirmat la consellera de Salut, Patrícia Gómez, després de la reunió del Consell Interterritorial de Salut, els beneficis d’aquest vaccí “és molt superior als riscos”, tal com va assenyalar aquest dimarts l’Agència Europea del Medicament, que continua estudiant els casos de trombes “molt adversos”, ha destacat la consellera.

En aquest sentit, Gómez ha enviat un missatge de tranquil·litat sobre aquest preparat i ha justificat que una vegada es rep la vacuna disminueix fins a un 95% l’ingrés hospitalari per contagi de Covid i la immunitat, “que s’adquireix a partir d’unes setmanes”, és del 90%. D’aquesta manera, la consellera encoratja la població a vacunar-se contra el coronavirus.

D’altra banda, ha indicat que durant el mes de maig arribaran més dosis de la vacuna de Pfizer i que es treballa amb el Ministeri per tenir un criteri unificat quant a la vacunació de persones desplaçades o persones estrangeres.


La carrera de les Illes Balears per arribar al 70% de la població vacunada l’agost

Des que començà la campanya de vacunació, s’han inoculat a les Illes més de 269.000 antídots de les diferents marques contra la covid. I ara mateix, hi ha més de 202.000 persones amb almanco una dosi injectada i, d’aquestes, més de 66.000 ja tenen la pauta completa. Per tant, un 6,8% de la població balear que s’ha de vacunar ja està immunitzada.

Per arribar a l’objectiu de tenir immunitzada el 70% de la nostra població a finals del mes d’agost, hi faltaria haver vacunat del tot 650.000 persones més (amb edats superiors als 16 anys). Filem més prim per veure com s’han repartit, fins avui, aquests 270.000 vials:

Encapçalen la llista els més vulnerables i de major risc: un 97% de les persones majors de 80 anys ja tenen administrada la primera vacuna. En segona posició, hi són els que tenen edats compreses entre els 70 i els 79 anys, un 46% de vacunats i, en tercer lloc, hi són els de 60 a 69 anys, amb un 43% de vacunats.

El percentatge de vacunació de la resta de les franges d’edat és molt més simbòlic, perquè, de moment, només s’han vacunat aquelles persones que fan feina o que corresponen a sectors essencials, independentment de la seva edat.

21/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris