X

La investigació confirma “persones externes” en la presumpta celebració il·legal a la Policia Local de Sant Ferran

La regidora de Seguertat Ciutadana, Joana Maria Adrover, assegura que el que s'està esbrinant és "la possible causa justificada d'una entrada no autoritzada de persones externes en el servei"

22/04/2021

La investigació confirma “persones externes” en la presumpta celebració il·legal a la Policia Local de Sant Ferran

La investigació sobre la celebració d’una presumpta festa il·legal d’agents de la Policia Local de Palma dins el quarter de Sant Ferran ha confirmat que persones externes al servei varen accedir a les instal·lacions municipals. La regidora de Seguretat Ciutadana de Palma, Joana Maria Adrover, confirma així la informació avançada aquest dimecres per IB3 Notícies.

Adrover també ha afirmat que han constatat que es va celebrar un sopar, però que fins ara “res no demostra” que hi hagués cap festa. Per la seva banda, els sindicats majoritaris del cos, es mostren ofesos per donar credibilitat a unes acusacions sense sentir la versió dels agents.

La celebració va ocórrer el passat dia 12 d’abril passades les 22.00 hores i incomplint les normes de seguretat. El batle de Palma, José Hila, ha dit no tenir encara la informació necessària per prendre-hi cap tipus de mesura: “S’està fent la investigació i si hi ha hagut qualque comportament irregular es prendran mesures com s’ha fet sempre”, ha afirmat Hila aquest dijous.

Així doncs, la investigació interna continua el seu curs. La responsable de l’Àrea de Seguretat Cutadana, Joan Maria Adrover, ha explicat que han pogut constatar que es va realitzar un sopar entre companys del Grup d’Acció Preventiva, el GAP, en un espai utilitzat habitualment pels agents per sopar; però no s’ha pogut demostrar la celebració de cap festa: “No hem constatat encara fins ara en la investigació, que s’ha duit a terme, que s’hagi produït cap festa dins les instal·lacions del quarter de Sant Ferran”, assegura la regidora Adrover, la qual afegeix que “el que hi ha hagut és un sopar a l’hora habitual, en el lloc habitual, pel torn tal i com se fa habitualment”.

El que sí que s’ha confirmat és l’entrada a les instal·lacions municipals de persones externes al servei, tot i que no se n’ha pogut certificar el nombre. Adrover assegura que “això és el que s’està esbrinant: quina potser la possible causa justificada, si és que hi ha, d’una entrada no autoritzada de persones externes en el servei, a determinades hores”.

Aquests agents serien Rafel Puigrós, Alberto Juan Llaneras, condemnats a més de 3 anys el primer i a més d’un el segon pel cas Sonia Vivas; i Carlos Vallecillo, condemnat a 1 any per girar la càmera quan s’enregistrava l’agressió a un detingut el 2015.

La sala on, presumptament, haurien celebrat la jubilació d’un dels agents del GAP, i germà de Rafael Puigros, es troba dins l’edifici de Sant Ferran i s’utilitza de menjador per als treballadors. Els sindicats majoritaris del cos defensen que no hi va haver cap negligència: “Aquesta sala està adequada i compleix totes les mesures de covid i per tant varem venir a sopar. L’excepció que va passar aquell dia és que un company es jubila i l’únic que va fer va ser pagar el sopar”, defensa el delegat del CSIF, Agustí Sánchez.

En la mateixa línia, Óscar Rojas, del Sindicat professional de policies municipals d’Espanya, sobre els agents condemnats explica que “no tenen cap limitació ni prohibició d’accés. L’únic és que els deixin o no els deixin entrar per fer un tràmit o un altre, com qualsevol ciutadà”.

Aquests sindicats es mostren, a més, ofesos per la credibilitat que s’ha donat en aquesta informació, abans de consultar-ho amb els agents implicats.

Unides Podem a Palma aposta per seguir investigant la presumpta festa il·legal a Sant Ferran

La regidora de Justícia Social de Palma, Sonia Vivas, víctima de l’assetjament de dos d’aquests agents quan exercia de policia local, ha afirmat que s’ha de seguir investigant per esclarir els fets. Des del seu grup, Unides Podem, aposten per apartar dels llocs de responsabilitat els agents investigats.

Vivas considera que podrien ser els responsables de deixar entrar al quarter gent externa: “Un policia que està sota la sospita de 13 anys de presó per tinença a banda criminal no pot fer tasques de cap de servei. Pot estar a un altre lloc fins que es dirimeixi el que ha passat, però lògicament no pot estar sent el cap de 50 o 60 policies que hi ha en un torn de nit”.

 

22/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris