X

Maria Antònia Font, directora general de Salut Pública: “No ens la podem jugar, la desescalada ha de ser molt lenta”

Ha reconegut que "les previsions de vacunació no s'han complit, i això ha fet canviar els objectius"

23/04/2021

Maria Antònia Font, directora general de Salut Pública: “No ens la podem jugar, la desescalada ha de ser molt lenta”

La directora general de Salut Pública i Participació, Maria Antònia Font, ha reconegut que “les previsions de vacunació no s’han complit, i això ha fet canviar els objectius”. Així, l’objectiu inicial de tenir vacunat al 70% de la població al juny ha canviat i ara la meta és immunitzar a més del 50% de les persones majors de 60 anys durant el mes de maig “si arriben les vacunes previstes” en una roda de premsa oferida avui migdia per a actualitzar la situació epidemiològica i l’estratègia de vacunació a les illes.

En ella s’ han donat a conèixer les xifres previstes d’arribada de vacunes durant la propera setmana a les illes: en total, arribaran a les illes 42870 vacunes. 30420 dosis seran de la modalitat Pfizer; d’aquestes, 23400 aniran a Mallorca, 2340 a Menorca i 4680 Eivissa i Formentera: 3600 seran de la modalitat Moderna, de les que 2700 aniran a Mallorca, 400 a Menorca i 500 Eivissa i Formentera; també arribaran 2600 dosis d’AstraZeneca, 2400 per a Mallorca i per a 200 Eivissa i Formentera; i la setmana que ve arribaran també 6250 dosis de Janssen, que encara no s’han distrubuit per illes.

Igualment, Font ha enviat “un missatge per animar a la població a vacunar-se. “La prevenció amb la vacuna és una de les millors armes de què disposam” i ha apuntat que “La logística per a la vacunació es revisa i s’adapta per augmentar-ne el ritme i no deixar cap vacuna a la gelera”.

Sobre la sol·licitud d’ampliació d’horaris en l’hosteleria, la directora general de Salut Pública ha afirmat que “no ens la podem jugar en aquests moments; estem en els límits, i hem de continuar així. La desescalada ha de ser molt lenta”. Ha afegit que s’ha de baixar dels 50 casos d’incidència acumulada, i que ja s’han vist les conseqüències de les “desescalades més ràpides”. Segons dades del Ministeri de Sanitat d’aquest dijous, l’índex acumulat de la pandèmia per cada cent mil habitants a Balears és de 59,4 casos, molt per davall dels 232,5 casos de tot el país.

Per la seva banda, el portaveu del Comité Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses de Balears, Javier Arranz, ha assenyalat que “en els dos darrers dies hem tengut tres brots importants per reunions familiars a Menorca. Ara mateix, els brots als àmbits familiars i socials són els més importants”.

A més, Arranz ha insistit en que els ciutadans no acudeixin a dinars, reunions familiars o al treball si tenen símptomes de covid-19, i que telefonin immediatament al telèfon INFOCOVID de Balears: 900 100 971. Tot, en relació a l’aprovació a Balears de noves mesures de desescalada després de les bones dades epidemiològiques que hi ha a les illes, una de les comunitats amb menys incidència.

Finalment, ha destacat que ja són “molts dies d’estabilitat” de la pandèmia, i que espera “que això duri fins que hi hagi un bon nivell de vacunació”.

23/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris