X

El polígon de Llevant de Palma ja té el seu mapa ‘Tech’

23/04/2021

El polígon de Llevant de Palma ja té el seu mapa ‘Tech’

Promoció d'habitatges de la promotora Metrovacesa al polígon de Llevant de Palma

L’Ajuntament de Palma, el Govern, el Consell de Mallorca, la Universitat i l’Autoritat Portuària han signat avui el protocol d’actuacions del districte del Nou LLevant. Un pla que pretén convertir aquest polígon de solars fins fa poc buits en un lloc on s’encabeixin diferents projectes relacionats amb les noves tecnologies i la cultura. També s’actuarà per millorar el barri veí de La Soledat i s’inclou donar un nou ús a l’antic edifici de Gesa.

El primer que es posarà en marxa serà la Caixa de Música que serà seu de l’Orquestra Simfònica i el centre de circ i arts escèniques a la que fou fàbrica de teles de Can Ribes. Licitat o en procés, s’espera iniciar l’execució en els pròxims mesos. Després han d’arribar un conjunt d’edificis de la Universitat destinats a l’enginyeria, en els darrers solars colindants amb la via de Cintura. A l’antic edifici de Gesa, s’hi vol crear un centre de treball i gestió per la sostenibilitat energètica. I tot sense oblidar, el teixit social amb inversions al barri de La Soledat.

La regidora de Model de Ciutat Neus Truyol ha explicat que l’aposta per la diversificació econòmica i la innovació va acompanyada per un impuls “per la intergració i per no deixar ningú enrere”. Per fer realitat el Districte Innovació Llevant, es confia en disposar de doblers dels fons europeus Next Generation.

Joan Monserrat, president de l’Associació de Veïnats de La Soledat, ha explicat que qualsevol millora que arribi al barri “serà benvinguda” donat, ha dit, que s’ha degradat molt per falta d’inversions. A La Soledat han d’arribar 30 milions d’euros pel projecte de rehabilitació i millora de la mobilitat al barri.

Al marge de tots aquests projectes d’iniciativa pública, ja s’estan aixecant al polígon de Llevant quatre promocions diferents d’habitatges, alguns de luxe, que suposaran, en total, més de mig milenar de pisos amb diferents serveis. Una urbanització que els veïnats del Nou Llevant esperen que dugui a la zona comerços i serveis que fins ara han d’anar a cercar a Foners.

23/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris