X

El Consell de Menorca demana modificar la Llei de carreteres per poder ampliar la xarxa de carrils bici

Més per Menorca trasllada la petició al Parlament per tal de donar continuïtat a alguns trams i augmentar la seguretat dels ciclistes

23/04/2021

El Consell de Menorca demana modificar la Llei de carreteres per poder ampliar la xarxa de carrils bici

Dels 335 quilòmetres de carreteres i camins de Menorca, només 36 tenen carrils per a bicicletes. El Consell de Menorca vol ampliar la xarxa de carrils bici, però l’actual llei autonòmica no ho permet. Més per Menorca trasllada la petició al Parlament perquè n’elimini els entrebancs, redueixi el perill per als ciclistes i s’aprofitin els futurs vials per a soterrar les infraestructures.

L’actual llei autonòmica de carreteres, aprovada l’any 90, impedeix donar continuïtat a alguns trams per a bicicletes, com per exemple, el que enllaça Tirant amb la carretera de Maó – Fornells.

Precisament Més per Menorca ja ha demanat al Parlament que modifiqui aquesta llei per poder facilitar la construcció de més carrils per a bicicletes i aprofitar aquestes vies per soterrar-hi els serveis i les infraestructures. Així els cables de telefonia, electricitat o energies renovables quedarien amagats.

La modificació permetria, a més, desenvolupar projectes que ja estan a punt per a executar, i connectar tota la xarxa de carrils bici interurbana de Menorca. Un exemple és el projecte que hi ha previst a la Ronda de Maó: un quilòmetre i mig de carril bici, que enllaçarà amb els ja existents.

 

23/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris