X

Els pobles fan actes alternatius per la prohibició de les fires de primavera

L'única excepció que es publica avui al BOIB és la realització local de fires de llibre per avui i per demà, sempre supervisat per l'organització municipal

24/04/2021

Els pobles fan actes alternatius per la prohibició de les fires de primavera

El darrer diumenge d’abril ha estat sempre un dia molt especial a Santa Maria. Però enguany no ho podrà ser. La seva tradicional fira no es podrà celebrar. Això si, la tradició de menjar frit el divendres s’ha mantingut dins el programa habitual del cap de setmana de fira. L’han preparat els bars del poble per emportar a casa, quan anys anterios eren les entitats del poble les que organitzaven un sopar a plaça.

El cap de setmana que ve hi hauria d’haver dues fires més. El dissabte dia 1 seria la fira Costitx en Flor, una de les festes més antigues de Mallorca, i una de les més fotogèniques.

I el diumenge dia 2, la de Sineu, que suposa sempre la culminació de les festes de Sant Marc, patró del poble. La prohibició s’ha compensat amb un mercadet artesà i de producte local i una petita mostra d’animals.

Cap de les dues es podrà celebrar. Per això, els municipis es mostren preocupats pel fet de perdre dies que sempre han estat importants pels seus negocis.

Molts de pobles el que han fet ha estat substituir les seves fires per actes més reduïts i més controlats, intentant mantenir així certa activitat econòmica i preservar la tradició.

24/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris