X

Salut reconeix que immunitzar un 70% de la població per l’agost “és una mica ambiciós”

L'inici de la vacunació amb Janssen contrasta amb la paralització d'Astrazeneca

24/04/2021

Salut reconeix que immunitzar un 70%25 de la població per l’agost “és una mica ambiciós”

Eugènia Carandell és responsable de la campanya de vacunació a les Balears

L’inici de la vacunació amb Janssen contrasta amb paralització d’AstraZeneca. Això altera les previsions inicials d’assolir un 70% de la població immunitzada pel mes d’agost. La responsable de la campanya de vacunació de les Balears, Eugènia Carandell reconeix que “el percentatge que s’ha fixat és, per ventura, una mica ambiciós”. “Per assolir la immunitat grupal és possible que no faci falta un percentatge tan elevat, com s’ha demostrat a Israel”. En aquest país es considera que s’ha arribat a aquest immunitat de grup amb poc més d’un 50 per cent de la població immunitzada, i és per això que l’ús de les mascaretes ja no hi és obligatori.

L’Agència Europea del Medicament ja ha recomanat que se subministrin les segones dosis d’AstraZeneca a les persones que en varen rebre la primera. Tot i això, el Govern està pendent de les indicacions del Ministeri de Salut, que encara no ha fet saber quan es reprendrà aquest procés. Tot i aquesta paralització, les Illes Balears és un dels territoris on més se subministren les vacunes rebudes. Més d’un 91 per cent dels preparats que han arribat ja s’han injectat. I això depèn del ritme setmanal de les arribades.

“Encara no hem vist un increment significatiu del ritme d’arribades de vacunes a les Balears, cosa que està prevista que succeeixi pel mes de maig”, assegura Carandell.

Les autoritats sanitàries desconeixen quan s’inocularà la segona dosi d’Astrazenaca als que ja n’han rebut la primera, però asseguren que el grau d’efectivitat de la primera oscil·la entre el 85 i el 94 per cent. “La segona dosi d’Astrazeneca no és que augmenti l’efectivitat, sinó que fa que perduri en el temps”, afegeix Carandell.

“En el cas de la vacuna Janssen, que consta d’una sola dosi, l’efectivitat és molt elevada. És més d’un 80 per cent en casos greus, i al cap de 28 dies”, diu la responsable de la campanya de vacunació.

24/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris