X

La venda de cotxes cau un 40% a les Balears

Tan sols 2 de cada 100 noves matriculacions són de vehicles híbrids o elèctrics, mentre el mercat de segona mà augmenta un 8%

25/04/2021

La venda de cotxes cau un 40%25 a les Balears

La venda de cotxes ha caigut un 40% a les Balears durant el primer trimestre de 2021. Són xifres en comparació a l’època pre-Covid. Les previsions per enguany no conviden a l’optimisme i el sector confia que el pla Moves III, suposi un impuls per a la venda de vehicles híbrids i elèctrics. L’any passat, tan sols el 2% de les noves matriculacions pertanyien a aquest tipus de cotxes.

El president de l’Associació de concessionaris, Andreu Vidal, reconeix que la situació és complexa i assegura que fins a la recuperació del turisme les pèrdues seguiran al voltant del 40%. Això sí, no preveuen el tancament de negocis ni una reducció de plantilla mentre es puguin acollir als ERTO’s.

Vidal també es mostra crític amb la prohibició de la venda de vehicles dièsel a partir de 2025. Afirma que les emissions de Co2 actuals són inferiors a les de benzina i que pel tipus de mercat de les illes, amb distàncies curtes, els cotxes dièsel tan sols representa el 10% de les noves matriculacions. A més, assegura que cada vegada hi ha més interès pels vehicles híbrids i elèctrics, però l’alt preu és una gran limitació. Per això serà essencial la implantació del pla Moves III.

El Pla Moves III del Govern durà a Balears 9’8 milions d’euros en ajudes a l’automoció. Els cotxes elèctrics van dels 27.000 euros els que tenen una autonomia de 250 quilòmetres, a més de 100.000 euros si tenen una autonomia major als 400 quilòmetres.

Juan Luís Fernández, responsable d’assumptes públics de FACONAUTO, afirma que tot i la baixada de preus, els clients necessiten incentius i ajudes per animar-se a comprar un vehicle en aquests temps tan complicats. Reconeix que Inici d’any és pitjor del que esperaven, tot i que els preus han baixat durant aquest període. El gran estancament de la venda de nous vehicles ha provocat l’augment les vendes de cotxes de segona mà.


 IB3´àudios Escolta la informació completa a IB3 ràdio

25/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris