X

Més de 800 expedients oberts per cotxes abandonats a Palma

Els tràmits per retirar els vehicles s'allarguen perquè el dipòsit municipal de Son Toells no està operatiu. Ha de ser desallotjat per fer-hi les modificacions exigides per medi ambient per evitar vessaments

25/04/2021

Més de 800 expedients oberts per cotxes abandonats a Palma

La presència de vehicles abandonats ha proliferat els darrers mesos als carrers de Palma. La Policia Local té oberts ara més de 800 expedients, però per manca d’espai d’emmagatzematge ara només es retiren els cotxes que són considerats perillosos pel seu mal estat. Àngel Garcia, portaveu de la policia local de Palma, ha explicat a IB3 ràdio que es declaren residus sòlids urbans i són desballestats directament. Una tramitació diferent del cas de vehicles abandonats, que s’han de guardar i mantenir en les mateixes condicions fins que es resol l’expedient. El dipòsit de Son Toells, usat fins ara, està pendent de reforma per complir amb la normativa mediambiental i no permet l’entrada de més vehicles. Ara hi ha encara uns 400 cotxes amb processos judicials oberts, però ja s’han retirat 1.400 vehicles aquesta legislatura.

Un dels punts negres de ciutat en què més cotxes s’abandonen són els polígons. Els veïnats de Son Fuster Nou-Ses Palmeres han presentat ja més d’un centenar de denúncies, però cada setmana en detecten de nous. Carlos Aguilar, secretari de l’associació, detalla que alguns dels vehicles estan en molt males condicions i desvirtuen la imatge del barri. A més de la retirada urgent d’aquests vehicles, reclamen a les autoritats mesures preventives per evitar aquesta pràctica, com ara sancions més dures o una major vigilància.


 IB3´àudios Escolta la notícia completa a l’informatiu cap de setmana d’IB3 ràdio

25/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris