X

Alguns països d’Europa comencen la desescalada

Obren les terrasses dels bars i restaurants a Itàlia i els infants tornen a les aules a França

26/04/2021

Alguns països d’Europa comencen la desescalada

Des d’avui, els italians ja poden berenar al matí en les terrasses dels bars, que fins ara oferien només servei per endur-se. També poden dinar i sopar als restaurants que tenguin taules a l’aire lliure. A més, tornen a obrir els cinemes i teatres amb un límit de capacitat, això sí, es manté però, a tot el país, el toc de queda a les deu del vespre.

A França, els alumnes d’infantil i primària tornen a les aules amb un dispositiu reforçat de seguretat per reduir les possibilitats de contagi. La detecció d’un positiu comportarà el tancament de la classe, i al menjador s’haurà de respectar una distància de dos metres.

Mentre Europa avança de manera gradual i prudent en la seva fase de desescalada, gràcies al progrés de les vacunacions, l’Índia assoleix per cinquè dia consecutiu xifres rècord de contagis i morts. En les darreres vint-i-quatre hores, el país suma prop de 353.000 nous positius, i 2.800 morts i ja supera els 17 milions de casos de coronavirus des de l’inici de la pandèmia. L’Índia continua sent la nació amb les pitjors dades de contagis al món.

Aquesta segona onada ha suposat un augment significatiu en el nombre d’hospitalitzacions, la qual cosa ha generat una situació crítica en els hospitals i l’escassetat de recursos per tractar la malaltia, com la mancança d’oxigen mèdic.

26/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris