X

Reporters Sense Fronteres lamenta la mort de Beriain i Fraile

Segons la ministra Arancha González Laya es trobaven enregistrant un documental sobre la protecció dels parcs naturals i contra la caça furtiva

27/04/2021

Reporters Sense Fronteres lamenta la mort de Beriain i Fraile

David Beriain i Roberto Fraile. / Foto: EFE/ Discovery Max/Jm García

A Burkina Faso, a l’Àfrica occidental, almanco 13 persones han mort a una sèrie d’atacs perpetrats per grups armats contra tres localitats del nord del país. Entre els morts, dos periodistes espanyols. Es tracta del navarrès David Beriain i de Roberto Fraile, natural de Barakaldo, a Biscaia, i resident a Salamanca.


David Beriáin i Roberto Fraile, dos grans reporters en conflictes armats

Segons la ministra d’Afers Exteriors, Arancha González Laya, els dos professionals del periodisme es trobaven enregistrant en el país africà un documental sobre la protecció dels parcs naturals i contra la caça furtiva. González ha reclamat “el màxim respecte cap a les famílies i també cap a la professió” periodística. De fet, segons la ministra, el que ha passat a Burkina Faso amb els dos periodistes espanyols posa en relleu que el periodisme “és una professió de gran risc a tants llocs d’aquest món”, ha dit.

En aquest sentit, el president de Reporters sense Fronteres a Espanya, Alfonso Armada, ha lamentat que Beriain i Fraile hagin perdut la vida “treballant sobre el terreny, tacant-se les sabates de fang per fer vertader periodisme”. Armada també ha dit que espera “que les autoritats de Burkina Faso investiguin el que ha ocorregut”, ha conclòs.

27/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris