X

Avis de Salut a pares i mares amb fills en edat escolar: el calendari de vacunació infanto-juvenil

Des del centre de coordinació de vacunes han notat una disminució en l'administració d'aquestes vacunes i que s'ha de recuperar per evitar l'aparició de brots

28/04/2021

Avis de Salut a pares i mares amb fills en edat escolar: el calendari de vacunació infanto-juvenil

La Conselleria de Salut ha enviat una carta als pares i mares amb fills en edat escolar per recordar-los la importància de complir amb el calendari de vacunació infanto-juvenil, ja que els centres educatius són entorns d’elevat risc de contagi. Ho han fet perquè des del centre de coordinació de vacunes han notat una disminució en l’administració d’aquestes vacunes i que s’ha de recuperar per evitar l’aparició de brots.

Aquí teniu el calendari de vacunació escolar que inclou les vacunes que s’han de posar entre els 3 i els 14 anys: hi veim les vacunes contra el xarampió, el tètan, la meningitis, el virus del papil·loma humà (en les nines) i la de la diftèria, entre d’altres.

I aquí teniu com durant els sis primers mesos de 2020 ha davallat la immunització d’algunes malalties des de nadons, els 2 mesos de vida, fins als 3 anys. Començam pel principi. S’han posat un 12% manco de vacunes hexavalent (que cobreixen el tètan, la diftèria o la tos ferina) entre els nadons de 2 a 4 mesos respecte del 2019.

També ha baixat un 14% en els infants d’11 mesos; un 16% en el cas de la triple vírica i fins a un 37% en la vacuna contra la meningitis entre els infants d’1 any.

Acabam amb la varicel·la que ha davallat la seva immunització en un 15% entre els infants de 15 mesos i un 27% entre els de tres anys. I també ha baixat molt l’administració de la triple vírica, fins a un 35%.

A més, la Conselleria de Salut recorda que aquelles al·lotes no vacunades en l’edat corresponent contra el papil·loma humà, causant del càncer del coll d’úter, estan incloses en el programa fins als 26 anys.

28/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris