X

Els sindicats de Balears tornen al carrer aquest 1 de Maig per reclamar els drets laborals davant la crisi de la pandèmia

Diverses manifestacions estan convocades durant tot el dia

01/05/2021

Els sindicats de Balears tornen al carrer aquest 1 de Maig per reclamar els drets laborals davant la crisi de la pandèmia

Els sindicats de Balears tornaran a sortir als carrers avui Primer de Maig per a reclamar els drets laborals davant la crisi de la pandèmia de la COVID-19. CCOO i UGT han convocat una caravana de cotxes i una concentració per a protestar amb el lema ‘Ara toca complir’. A la convocatòria s’hi uniran els sindicats SUP, CEP, UFP, SPP, Associació Unificada de Guàrdies Civils, Aegc, UnionGC i Tampm.

Els secretaris generals de CCOO i UGT Balears, José Luis García i Lorenzo Navarro, respectivament, han recordat que l’any passat es va haver d’organitzar un Primer de Maig virtual a causa del confinament, en el qual van demanar a través dels seus canals ‘en línia’ un canvi de model productiu. Enguany, podran tornar a protestar al carrer. En concret, a Palma, la caravana de cotxes, convocada per a uns 50 vehicles, sortirà a les 11.30h de l’Hipòdrom Son Pardo, i acabarà en l’aparcament del Moll Vell.

Més tard, a les 13h, unes 200 persones es concentraran en el Parc de la Mar i serà el moment dels discursos dels secretaris generals dels dos sindicats. A més, tant a Menorca com a Eivissa, a les 12h, es realitzaran concentracions davant de les seus dels dos sindicats.

El secretari general de CCOO a les Illes celebra que enguany el moviment sindical reprengui el format “de sempre, el de sortir al carrer”. Tot i donar l'”enhorabona per la situació de la pandèmia”, ha remarcat que s’està superant “amb un cost molt alt per als treballadors”. Per part seva, el secretari general d’UGT a Balears ha subratllat que la pandèmia ha reivindicat que les activitats essencials “són fonamentals”. “Els que estan sofrint són els de sempre, els treballadors. No podem permetre una altra vegada la precarietat”.

A més de CCOO i UGT, les organitzacions que formen part de la Unitat Intersindical s’uniran a la concentració per a reclamar uns serveis públics de qualitat.

D’altra banda, USO Balears ha convocat una concentració a la Plaça d’Espanya, a partir de les 12h, sota el lema #HazUSOdeTusDerechos. En l’acte es llegiran alguns dels missatges més importants que el sindicat ha llançat en la seva campanya, en la qual es fa al·lusió “a una època en la que molts drets dels treballadors s’estan cremant”. Des d’USO alerten de la necessitat de posar fi a la precarietat juvenil, eliminar bretxes de gènere en el treball, contrarestar el descens de condicions laborals en l’Administració Pública i la falta de cohesió social.

Per part dels partits polítics, Vox ha convocat, juntament amb Solidaritat, a les 10h a la plaça Callao del Polígon de Llevant per a sortir en caravana fins al Consolat de Mar, on es llegirà un comunicat a càrrec d’Enrique Calvo.

01/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris