X

Comença a operar el ‘fast ferri’ a gas natural que connecta Dénia amb Eivissa i Palma

La naviliera cerca "potenciar les Balears" i posicionar el seu vaixell "més revolucionari, verd i 'smart'"

02/05/2021

Comença a operar el ‘fast ferri’ a gas natural que connecta Dénia amb Eivissa i Palma

L”Eleanor Roosevelt‘ de Baleària, un ‘fast ferri’ amb motors de gas natural, ha començat a operar aquest cap de setmana unit el port de Dénia amb els d’Eivissa i Palma. Precissament va sortir el dimarts des de les drassanes Armón de Gijón, on s’ha construït, rumb a Dénia (Alacant).

L’oferta de places de passatge en alta velocitat en aquesta ruta s’incrementarà en un 60%, mentre la de bodega es doblegarà respecte a l’actual, ja que el vaixell té capacitat per a 1.200 passatgers i 450 vehicles.

Amb aquest enllaç, la naviliera cerca “potenciar les Balears”, un destí amb el qual ja estaven compromesos, i posicionar el seu vaixell “més revolucionari, verd i ‘smart'”, ressalta el president, Adolfo Utor, en un comunicat.

El vaixell es va començar a construir a finals de 2018 i es tracta del setè de l’empresa que empra aquest combustible, cosa que l’any passat li va permetre deixar d’emetre 37.000 tones de CO₂ en total. Segons els seus càlculs, cada any redueix les emissions de diòxid de carboni equivalents a eliminar més de 8.900 turismes convencionals o plantar gairebé 27.000 arbres.

La naviliera ha invertit 90 milions en aquest nou ‘fast ferri’ en una operació de finançament per valor de 66 milions, a través d’un crèdit cobert íntegrament per CaixaBank.

02/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris