X

Medi Ambient i l’editorial Alpina, enfrontats per les cartografies de les zones d’exclusió

Els editors dels mapes no entenen per què el Govern mantén les restriccions amb la modificació del pla d'ordenació de la serra de Tramuntana

02/05/2021

Medi Ambient i l’editorial Alpina, enfrontats per les cartografies de les zones d’exclusió

Medi Ambient ha obert un expedient a Alpina per incloure als mapes camins que tenen l'accés restringit.

L’editorial Alpina, encarregada de publicar els mapes de la serra de Tramuntana més utilitzats pels excursionistes, no entén per què la Conselleria de Medi Ambient els ha obert un expedient per haver inclòs a les seves cartografies camins que transcorren per dins zones d’exclusió. Alpina es queixa que el Govern mantengui aquestes zones d’exclusió, amb la nova modificació del pla d’ordenació de la serra.

Segons el delegat de l’editorial a les Balears, Jaume Tort, “la Conselleria de Medi Ambient, abans d’obrir un expedient, n’hauria d’haver parlat amb nosaltres directament”. El tràmit que ha iniciat el Govern, en canvi, apunta que aquestes cartografies indueixen els excursionistes a transitar per camins d’accés prohibit.

L’Associació Units per Conservar també s’ha afegit a la queixa formulada per Alpina, i demana més diàleg de la Conselleria amb els col·lectius que surten a gaudir de la muntanya de manera respectuosa.

 

 

 

02/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris