X

Daniel Abreu dansa ‘El Hijo’, una obra entre llums i ombres

El ballarí i coreògraf ha actuat aquest diumenge al festival Palma Dansa al Teatre Xesc Forteza

02/05/2021

Daniel Abreu dansa ‘El Hijo’, una obra entre llums i ombres

Premi Nacional de Dansa, guanyador de diversos premis Max… A Daniel Abreu li queda poc per demostrar al món de la dansa. El ballarí i coreògraf actua avui al festival Palma Dansa. Després de l’èxit de La desnudez, en què parlava de les relacions de parella, i d’Abisal, que tractava dels ancestres, ara el ballarí i coreògraf Daniel Abreu continua la saga amb El Hijo, una representació abstracta amb una forta càrrega simbòlica que tracta de l’herència dels progenitors als fills.

Abreu, qui a més va estudiar Psicologia, analitza les relacions paternofilials sense que hi hagi relacions a l’escenari. Un sol element, una sola persona: ell mateix. L’expressió corporal en serà el plat principal, mentre que la guarnició serà el joc de llums. Abans de la representació, toca repassar la configuració dels focus, principal element de l’escenografia.

Després d’aquest treball en solitari, la setmana que ve el canari estrena a Navarra Desde la ternura, la darrera creació, on compartirà l’escenari amb dos ballarins més. Abans, però, Palma ha acollit una representació d’El Hijo, al Teatre Xesc Forteza, en què ha demostrat el seu domini sublim del cos.

02/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris