X

L’impacte dels grans parcs solars en sòl rústic arribarà al Congrés

La CUP, que aquesta cap de setmana s'ha reunit amb entitats ecologistes de Mallorca, traslladarà aquesta problemàtica a Madrid

02/05/2021

L’impacte dels grans parcs solars en sòl rústic arribarà al Congrés

Grups ecologistes i entitats d’agricultura ecològica de les Balears han demanat aquesta setmana una moratòria de parcs solars en sòl rústic i la planificació urgent territorial de les instal·lacions d’energies renovables. Amics de la Terra, el GOB, Terraferida i Jubilats de Mallorca entre d’altres també tenen el suport de representants de la CUP que aquest cap de setmana han visitat diferents punts de Mallorca per conèixer de primera mà la problemàtica que denuncien els grups ecologistes.

Mireia Vehí, diputada al Congrés dels Diputats, afirma que “els megaprojectes destruiran el territori amb l’excusa de les energies renovables i les gran empreses s’enduran la major part de les ajudes públiques”. Alerten els responsables mediambientals que aquestes instal·lacions posen en perill fora vila i la producció agrària. A més, reclamen ubicar els parcs fotovoltaics a zones industrials, antigues pedreres, aparcaments o antics abocadors.

Els representants ecologistes volen que la CUP traslladi aquesta problemàtica a Madrid, per evitar la construcció de parcs fotovoltaics com el que volen fer a Son Bonet. El portaveu de la plataforma Pulmó Verd, Manel Gomàriz, denuncia que “és una aberració fer parc fotovoltaics d’aquestes dimensions. S’ha de formentar un política d’autoconsum i de no arrasar grans superfícies de terreny”.

02/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris