X

El sector de l’allotjament turístic de Menorca arranca el mes de maig amb una ocupació baixa

Els primers agroturismes obren amb un ocupació que no supera el 20 per cent durant el mes de maig

02/05/2021

El sector de l’allotjament turístic de Menorca arranca el mes de maig amb una ocupació baixa

El sector de l’allotjament turístic de Menorca arranca el mes de maig amb poques expectatives. Tot i això, marca, com cada any, l’inici, encara que tímid, de la temporada i el tret de sortida per a molts establiments. És el cas de l’hotel rural Sant Joan de Binissaida, situat as Castell, que ha obert aquest cap de setmana. Tot i que han decidit obrir les portes, ho fan a un cinquanta per cent de la seva capacitat, ja que l’ocupació durant les pròximes setmanes no arribarà al 20 per cent. Un escenari ben diferent del que s’espera per als mesos de juliol i agost.

Com l’estiu anterior, el perfil de la seva clientela torna a ser, majoritàriament nacional, tot i que també esperen algunes reserves de francesos i suïssos. Enguany, però, esperen que la temporada es pugui allargar més en el temps i que els permeti augmentar beneficis i generar llocs de feina. Pel que fa a la plantilla actual, tots els treballadors fixos discontinus de l’hotel, que ja van sortir de l’ERTO el passat mes de juny, han pogut començar a fer feina aquest cap de setmana.

A Menorca hi ha fins a 39 establiments d’aquesta oferta, amb una capacitat de fins a 700 places, que es concentren, sobretot, els municipis d’Alaior (amb 327) i Ciutadella (amb 182). Segons també Ashome, s’està començant a reactivar l’oferta dels grans hotels de costa, ja que una quinzena d’aquest tipus d’establiments tenen previst obrir també les portes al llarg d’aquest mes de maig.

02/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris