X

Arca denuncia l’aparició de cercles de pedra a la zona des Carnatge

Assegura que alteren l'estat natural de la zona

02/05/2021

Arca denuncia l’aparició de cercles de pedra a la zona des Carnatge

L’entitat defensora del patrimoni Arca ha denunciat la creació de cercles de pedres que alteren l’estat natural d’Es Carnatge de Palma i exigeix la seva retirada immediata.

Arca ha presentat un escrit a l’Ajuntament en el qual demana que es millori l’estat de conservació, control i vigilància d’Es Carnatge, ja que de manera repetida hi ha persones que actuen sobre el fràgil ecosistema de la zona amb actes vandàlics com pintades o amuntegant pedres o, com en aquest cas, col·locant al seu gust les pedres com si fossin un joc de construcció.

Aquesta entitat assenyala que aquestes pedres han estat col·locades allà per voluntat d’algú, i fins i tot han estat extretes d’alguna construcció de valor etnològic de la zona i retirades de la seva ubicació natural. En tractar-se d’una zona ANEI d’especial protecció, aquests fets no haurien de produir-se i hauria d’haver-hi vigilància per a evitar-ho.

En opinió d’Arca, és responsabilitat de l’administració municipal actuar de “manera immediata” per a col·locar les pedres on estaven originàriament. Per aquest motiu, Arca ha dirigit un escrit a l’Ajuntament de Palma: “confiem en la ràpida actuacions del consistori”, ha afegit l’entitat conservacionista.

02/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris