X

Comença l’arribada de material sanitari a l’Índia, mentre el país és l’epicentre de la pandèmia

El Govern fa feina per convertir les plantes de producció de nitrògen en plantes d'oxigen

02/05/2021

Comença l’arribada de material sanitari a l’Índia, mentre el país és l’epicentre de la pandèmia

Amb 3.690 persones mortes, l’Índia ha registrat avui el nombre màxim d’ençà que va començar la pandèmia. Això fa que la xifra total de morts amb covid s’elevi fins als 215.000. El país ja suma més de 19 milions i mig de contagis, i això el situa en l’epicentre mundial de la pandèmia, segons dades del ministeri indi de Salut. Avui ha estat la primera jornada de vacunació per als adults de totes les franges d’edat, i no s’ha assolit la xifra que el Govern s’havia fixat, a causa de la manca de dosis.

De moment, l’Índia ha subministrat 157 milions de dosis. Aquesta és una xifra que està molt enfora de la previsió de 300 milions de preparats que el govern s’havia proposat inocular d’aquí al mes de juliol. En aquests moments, però, la preocupació se centra en la manca de material sanitari per atendre els pacients més greus ingressats als hospitals. És per això que quaranta països hi han començat a enviar ajuda humanitària. La Unió Europea hi ha fet arribar 9.000 antivirals, 28 tones d’equipaments mèdics i generadors d’oxigen. L’ambaixador de França a l’Índia ha rebut part d’aquest material.

“Aquest és l’enviament més gros que França ha fet arribar a un país d’ençà del començament de la pandèmia de la COVID. És una remesa molt important perquè no és només la resposta humanitària a una necessitat puntual, sinó que es tracta d’equipaments que enfortirà l’autonomia dels hospitals indis. Aquestes unitats poden proveir d’oxigen durant més de 12 anys uns 250 llits a l’Índia”, ha dit Emmanuel Lenain, amabaixador de França a l’Índia.

Tanmateix, en aquests moments, els esforços de l’Índia se centren a incrementar la producció d’oxigen de les seves plantes, segons ha fet saber el president del país, Narendra Modi. Ara mateix, per fer augmentar el subministrament d’oxigen, el Govern fa feina per convertir les plantes de nitrogen en plantes d’oxigen.

 

 

02/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris