X

La limitació a 80 km/h a Via Cintura de Palma redueix els accidents

Després de tres mesos des que s'hi va posar en marxa la limitació els sinistres s'han reduït a més de la meitat

03/05/2021

La limitació a 80 km/h a Via Cintura de Palma redueix els accidents

Els accidents que s'han produït en els tres mesos que va entrar en vigor el límit de la velocitat han estat un total de 20.

Fa tres mesos que es va posar en marxa la limitació de velocitat a la Via de Cintura de Palma. L’entrada en vigor del límit de velocitat  a 80 kilòmetres per hora ha fet que disminueixi la sinistralitat. Així ho ha assegurat  la cap provincial de la Direcció General de  Trànsit a les Balears, Francisca Ramis, la qual, a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio, ha comentat que els accidents que s’han produït en els tres mesos que va entrar en vigor el límit de la velocitat han estat un total de 20. Mentre que al mateix període del 2019 els accidents de trànsit van sumar més del doble, és a dir, un total de 49.  També s’ha de tenir en compte que el fluxe i l’intensitat del trànsit a la via de cintura de Palma ha baixat un 18 per cent respecte als anys 2018 i 2019.

Una altra dada a destacar és que la reducció de la velocitat a 80 kilòmetres per hora no ha estat una reducció molt significativa, segons  la cap provincial de la Direcció General de  Trànsit a les Balears, ja que la mitjana de la velocitat registrada durant tot l’any passat va ser d’un 100 kilòmetres per hora. Per tant, el balanç que fan desde les institucions i desde la DGT és molt positiu. Tot i els bons resultats d’aquesta iniciativa, tant els reponsables del  Consell de Mallorca com els de la Direcció General de Trànsit no es plantegen limitar la velocitat a cap altra via d’alta capacitat, ja que consideren que a curt termini no és necessari.


Escolta l’informe d’IB3 Ràdio

03/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris