X

Tres mesos d’estiueig de lloguer a Can Picafort pel preu d’un mes d’agost pre-pandèmia

Els efectes colaterals per la pandèmia s'estenen al lloguer de llarga durada de cases i pisos

03/05/2021

Tres mesos d’estiueig de lloguer a Can Picafort pel preu d’un mes d’agost pre-pandèmia

L'interès mantingut per viure o estiuetjar a la Colònia de Sant Jordi ha impedit que hi baixin els presus del lloguer

La falta de treballadors de temporada per ocupar habitatges i la baixada del turisme han posat al mercat més cases i pisos per llogar entorn a l’estiu – o tot l’any-. A la zona nord de Mallorca es poden trobar habitatges per arrendar durant els tres mesos estivals pel preu que es pagava per només el juliol o l’agost abans del coronavirus: una reducció “impensable”, explica Andrea Benítez de l’immobiliària Prado de Muro, que ha vist com aquest abaratiment ( “d’entre el 10 i el 15%”, de mitjana) ha generat un increment de la demanda no només per part de mallorquins sinó de peninsulars i estrangers.

“L’estranger (un 10% més d’alemanys i francesos) és d’edat més avançada i, en molts de casos, cerca un lloc per viure de lloguer tot l’any, a vegades que millori el que ja té a l’illa”, diu Benítez que aludeix al factor teletreball com a determinant a l’hora d’atreure igualment clients d’un perfil “jove amb origen a Barcelona i Madrid“.

Colònia de Sant Jordi continua cara

La Colònia de Sant Jordi continua sent la zona d’estiueig predilecta per a molts de locals que normalment viuen a Palma o altres punts de l’interior de Mallorca, un sosteniment de la demanda que ha impedit que hi baixassin els preus com ha passat a altres zones de l’illa. La possibilitat de teletreballar i l’arribada de l’autopista de Llucmajor “fins a Campos” que hi facilita l’accés, són per a Benjamín Rohrig de la immobiliària Migjorn, causa d’aquest comportament.

“Els propietaris ens fan anar molt alerta, volen que seleccionem molt el potencial llogater… temen que, si és un treballador de temporada, pugui perdre la feina pel coronavirus i fer perillar la seva renda”, afegeix Rohrig al respecte de les dificultats dels temporers per trobar un habitatge on viure durant els mesos de feina d’estiu.

Veure també: Baixa per primera vegada el preu del lloguer a les Illes a causa de la crisi del coronavirus

03/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris