X

Clam dels futurs periodistes per la llibertat de premsa

Els alumnes de comunicació del CESAG commemoren, de negre, el Dia Mundial de la Llibertat de Premsa

03/05/2021

Clam dels futurs periodistes per la llibertat de premsa

L’Associació de Periodistes de les Illes Balears reclama la necessitat de millorar les condicions laborals dels professionals del sector i exigeix també la supressió de l’anomenada “Llei Mordassa”. És una crida que fa coincidint amb el Dia Mundial de la Llibertat de Premsa.

Els estudiants de Comunicació del CESAG també han volgut alçar la veu en aquesta jornada. Han organitzat diverses activitats dins el centre. Una d’elles ha estat un homenatge als periodistes espanyols morts en l’exercici de la seva professió, entre els quals hi ha Roberto Fraile i David Beriain, assassinats la setmana passada a Burkina Faso. Per simbolitzar la solidaritat amb tots ells i també amb els professionals empresonats, tots els estudiants han vestit de negre.

El Dia Mundial de la Llibertat de Premsa es conmemora el 3 de maig des de l’any 1993, quan l’Assemblea General de les Nacions Unides a instàncies de la Unesco, va manifestar la necessitat de “fomentar la llibertat de premsa al món en reconèixer que una premsa lliure, plural i independent és un component essencial de tota societat democràtica”.

03/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris