X

Rescaten 173 empreses de calçat, formatge o vi de Menorca que havien quedat excloses de les ajudes estatals

Ho ha anunciat Armengol, qui cerca suport judicial per mantenir les restriccions a partir de la setmana que ve

03/05/2021

Rescaten 173 empreses de calçat, formatge o vi de Menorca que havien quedat excloses de les ajudes estatals

173 empreses i 541 autònoms més es podran beneficiar dels ajuts estatals establers per compensar pèrdues ocasionades per mor de la Covid gràcies a l’ampliació dels subsectors que pactats entre el Govern autonòmic i el central (s’ha passat de 94 a 140). Entre aquests en destaquen algun de força pes a Menorca com el del calçat, formatges, elaboració de vins, ‘souvenirs’ o escoletes. En total seran 646 empreses i 2691 autònoms de l’illa els qui podran optar a part de 855 milions que l’Estat destinarà a Balears per uns ajuts respecte dels quals el Govern vol obrir-ne la convocatòria a finals de maig o principis de juny.

Així ho ha detallat la presidenta Armengol en la reunió que ha mantingut amb representants amb una vintena de subsectors del teixit econòmic de Menorca, acompanyada pel vicepresident Yllanes, la consellera d’Agricultura Mae de la Concha i la presidenta del Consell de Menorca Susana Mora.

Durant la seva compareixença Armengol també s’ha referit a com es gestionaran les restriccions per la Covid un cop decaigui l’Estat d’Alarma el dia nou de maig. La presidenta insisteix que la desescalada continuarà amb la màxima precaució, lenta i segura mentre no canviï l’escenari un cop hagi acabat la vacunació de la població major de 60 anys. En aquest sentit ha explicat que l’executiu està fent feina per cercar un instrument que permeti seguir comandant aquesta desescalada des de la Comunitat.

03/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris